برچسب بارکد

برچسب بارکد و کاربردهای آن

برچسب بارکد در واقع نوعی برچسب است که بر روی آن بارکد درج شده است. این نوع برچسب با توجه به اهمیت بارکدها در حفظ اطلاعات و نیز سادگی کار کردن با آنها طراحی شده است. بارکدها را می توان بر روی انواع مختلف برچسب هایی که در بازار موجود هستند، چاپ کرد.

معرفی بارکد

به طور کلی بارکد نوعی فناوری جدید و پیشرفته است که می توان با استفاده از آن به ذخیره سازی اطلاعات پرداخت. اطلاعات مورد نظر با استفاده از روش های پیشرفته رمزگذاری بر روی انواع مختلف بارکدها ذخیره می شوند. سپس مخاطبان آنها می توانند با کمک دستگاه ها و یا نرم افزارهای بارکد خوان این اطلاعات را اسکن و پردازش کنند. در واقع عمل رمزگشایی اطلاعات ثبت شده بر روی برچسب بارکد با استفاده از دستگاه های بارکد خوان و یا انواع نرم افزارهایی انجام می گیرد که برای این کار طراحی شده اند.

مهم ترین نوع بارکدهایی که این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده اند، عبارتند از بارکدهای دو بعدی یا QR Code. این نوع بارکدها را می توان به راحتی با کمک نرم افزارهای بارکد خوان رمزگشایی و مطالعه کرد.

انواع برچسب بارکد

یکی از معروف ترین و قدیمی ترین انواع برچسب بارکدهایی که در بازار وجود دارند، برچسب هایی هستند که با عنوان Code 39 شناخته می شوند. بارکد درج شده بر روی این نوع برچسب ها از نوع کدهای خطی است. این نوع بارکد تک بعدی بوده و معمولا بر روی انواع لوازم الکتریکی و الکترونیکی و یا محصولات دولتی درج می شود. توجه داشته باشید که اگر سایز برچسب مورد نظر کوچک است، استفاده از این نوع بارکد کاملا ایده آل می باشد.

یکی دیگر از انواع لیبل بارکد، لیبلی است که بر روی آن بارکدهای Code 128 را چاپ می کنند. معمولا از این نوع لیبل در صنایع مختلف، مثل صنعت بسته بندی و یا حمل و نقل، بانک خون، بهداشت و غیره استفاده می کنند. سایز برچسب مناسب برای این نوع بارکد نیز معمولا کوچک است.

برچسب بارکد 2 از 5 یکی دیگر از انواع برچسب های موجود در بازار است که به صورت معمول از آن در صنایع تولیدی بهره می گیرند. نکته مهم در مورد این نوع برچسب ها آن است که بر روی آن از ارقامی استفاده می شود که باید حتما زوج باشند. به همین دلیل است که در ابتدا یا انتهای این نوع بارکدها عدد صفر مشاهده می شود. این امر به خاطر آن است که مجموعه اعداد تبدیل به یک مجموعه زوج شوند.

برچسب UPC و برچسب EAN نیز دو مدل دیگر از انواع برچسب بارکد هستند که استفاده از آنها بسیار متداول می باشد. لیبل بارکد UPC از 12 رقم تشکیل شده است و کار چاپ و تولید آن بسیار آسان و سریع است. از این نوع برچسب در فروشگاه های مواد غذایی استفاده می کنند. توجه داشته باشید که این نوع برچسب در واقع برای مشخص کردن موجودی مواد موجود در فروشگاه به کار می رود.

بارکد EAN نیز برای محصولاتی مثل کتاب به کار می رود و از 13 رقم تشکیل شده است. البته بارکد PDF417 هم وجود دارد که برای مدارک شناسایی مثل گواهینامه و یا کارت ملی به کار می رود.

لیبل بارکد
لیبل بارکد

برچسب بارکد QR Code

برچسب بارکد QR Code از پیشرفته ترین فناوری رمزگذاری اطلاعات استفاده می کند. این نوع برچسب طرفداران بسیاری پیدا کرده است و تقریبا در همه جا می توان از آن استفاده کرد. معنای این نوع بارکد، پاسخ سریع است. این نامگذاری از آنجاست که با اسکن بارکد می توان خیلی سریع به اطلاعات ذخیره شده در آن دست یافت.

بارکدهای QR Code نوعی تلفیق میان صفحات وب و بارکدهای میله ای هستند. این نوع بارکد در سال 1994 برای اولین بار عرضه شد و در حال حاضر با به کار گرفتن به روزترین فناوری های موجود، تبدیل به محبوب ترین و پرکاربردترین بارکد موجود در جهان شده است.

چه نوع برچسبی برای چاپ لیبل مناسب است

واقعیت این است که بارکدها را می توان بر روی هر نوع برچسبی که در بازار وجود دارد چاپ کرد. اما به طور کلی برخی از انواع لیبل ها طرفداران زیادی دارند. از جمله آنها می توان به انواع لیبل های کاغذی، PVC، Void، متالایز، گچی و حرارتی اشاره کرد.

برچسب بارکدی که بر روی لیبل های کاغذی چاپ می شوند، بسیار مقرون به صرفه هستند، اما متاسفانه در برابر رطوبت مقاومت چندانی از خود نشان نمی دهند. در حالی که لیبل های PVC را می توان در شرایط آب و هوایی خاص نگهداری کرد. ضمن اینکه این نوع برچسب ها در برابر حلال ها و آب نیز از خود مقاومت نشان می دهند.

برچسب بارکد متالایز، در  واقع نوعی از برچسب است که به آن برچسب فویلی هم گفته می شود و در برابر رطوبت و آب مقاوم می باشد. نکته مهم در مورد این نوع لیبل ها ظاهر زیبا و براق آن است.

لیبل های حرارتی نیز که برای چاپ لیبل بارکد به کار برده می شوند، معمولا برای رسیدهایی مناسب هستند که در فروشگاه ها به مشتریان ارائه می گردند. این نوع لیبل ها را می توان خیلی سریع آماده کرد.

دو مدل لیبل دیگر، یعنی برچسب های Void و لیبل های گچی بیشتر برای برچسب بارکد امنیتی به کار می روند. معمولا از این نوع برچسب ها برای گارانتی استفاده می کنند. در لیبل بارکد Void اگر لایه رویی برچسب جدا شود، می توان مشاهده کرد که عبارت Void در محل برچسب باقی مانده است. معنای این عبارت آن است که گارانتی کالا منقضی شده است.

لیبل های گچی نیز به گونه ای طراحی شده اند که به راحتی نمی توان آنها را از محصول جدا کرد و در هنگام جدا شدن تکه تکه می شوند. این نوع برچسب بارکد را معمولا بر روی اموال درج می کنند.

انواع برچسب بارکد
انواع برچسب بارکد

سخن آخر

برچسب بارکد را می توان در هر سایز و اندازه ای که مشتریان نیاز دارند، طراحی و تولید کرد. ولی به طور کلی این نوع برچسب ها در ابعاد کوچک طراحی می شوند. قیمت آنها نیز بسته به نوع برچسبی که به کار رفته است متغیر می باشد. توجه داشته باشید که نوع چاپ و نیز ریبونی که برای آن به کار می رود نیز بر قیمت نهایی این برچسب ها تاثیرگذار است.

یکی از شرکت های معتبر در زمینه تولید لیبل اصالت کالا و چاپ لیبل، شرکت پاپیروس پارس مهر است. ما در این شرکت کلیه خدمات مرتبط با لیبل اسکرچ، تولید بارکد، تولید QR code، عرضه و فروش لیبل خام، انواع ریبون و غیره را با کیفیتی باور نکردنی به شما ارائه خواهیم داد. برای کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از مشاوره رایگان کافیست با کارشناسان مجرب ما تماس بگیرید. این کارشناسان خبره به شما کمک می کنند که با توجه به نوع کسب و کار خود بهترین انتخاب را داشته باشید!

فهرست

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *