نحوه دریافت نشان شیما

نحوه دریافت نشان شیما و ثبت نام در سامانه مد و لباس

شاید شما هم نام نشان شیما را شنیده باشید اما در مورد اینکه به چه آثاری تعلق می گیرد اطلاعاتی نداشته باشید. در این نوشتار ما قصد داریم در مورد نحوه دریافت نشان شیما توضیحاتی ارائه دهیم.

نشان شیما چیست؟

در واقع نشان شیما مخفف عبارت «شناسه یکپارچه مد و لباس ایرانی» است که به آثار طراحی شده در این حوزه تعلق می گیرد. البته نشان شیما می تواند به انواع لباس های مجلسی و نیمه مجلسی، کفش و کیف، انواع زیورآلات و اکسسوری اعطا شود. این نشان از حق یک طراح به عنوان صاحب سبک و صاحب اثر صیانت می کند و از سوء استفاده های احتمالی جلوگیری خواهد کرد. در واقع اعطای نشان شیما به یک اثر به عنوان اثری ملی و یا حتی بین المللی باید با توجه به استاندارد های کارگروه ساماندهی مد و لباس انجام شود. این کارگروه دارای قوانین تنظیمی خاصی است که در دی ماه 1385 به تصویب مجلس شورای اسلامی و همچنین شورای نگهبان رسید.

بیشتر بخوانید: نحوه دریافت برچسب اصالت

مواد قانونی کارگروه ساماندهی مد و لباس

قوانین این کارگروه در 11 ماده تنظیم شده است و ریاست وقت مجلس پس از تصویب آن را به شورای نگهبان تقدیم نمود که این شورا در تاریخ 20/10/1385 قوانین این کارگروه را تایید نمود. این قانون در راستای اجرای اصل صد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی تنظیم و تدوین گردیده است. در واقع در نحوه دریافت نشان شیما این قوانین باید مد نظر قرار بگیرند. ماده های این قانون به صورت زیر می باشند:

«ماده 1 قانون ساماندهی مد و لباس در راستای نحوه دریافت نشان شیما اشاره می کند که: به منظور حفظ و تقویت فرهنگ و هویت ایرانی – اسلامی‌، ‌ارج ‌نهادن‌، تبیین، تثبیت و ترویج الگو های بومی و ملی‌، هدایت بازار تولید و عرضه البسه و پوشاک بر اساس طرح ها و الگو های داخلی و نیز در جهت ترغیب عموم مردم به پرهیز از انتخاب و مصرف الگو های بیگانه و غیرمأنوس با فرهنگ و هویت ایرانی‌، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است جهت پی‌ریزی ساختار مدیریتی موضوع این قانون‌، کارگروهی(کمیته‌ای) متشکل از یک نفر نماینده تام‌الاختیار از هرکدام از وزارتخانه‌ های فرهنگ و ارشاد اسلامی‌، آموزش و پرورش، ‌بازرگانی و صنایع و معادن و سازمان های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و مدیریت و برنامه ‌ریزی کشور و سه نفر از نمایندگان صنوف ذی‌ربط (طراحان و تولید‌کنندگان) ‌و یک نفر نماینده از کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر تشکیل دهد.

تبصره – مصوبات این کارگروه (کمیته) پس از امضاء و ابلاغ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قابل اجراء خواهد بود.

ماده 2 قانون ساماندهی مد و لباس در راستای نحوه دریافت نشان شیما توضیح می دهد که: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلفند در جهت ترویج نمادها و الگو های پارچه و لباس ایرانی و بومی مناطق مختلف ایران نماد ها و الگو های مورد تأیید کارگروه (کمیته) یاد‌شده در ماده (1) این قانون را تشویق و ترغیب و تبلیغ نمایند و در جهت پرهیز از تبلیغ الگو های مغایر با فرهنگ ایرانی – اسلامی اهتمام جدی بورزند.

نشان شیما

ماده 3 قانون ساماندهی مد و لباس به منظور نحوه دریافت نشان شیما تبیین می کند که: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است با همکاری وزارت بازرگانی جهت تبادل فرهنگی ملل مسلمان‌، موزه‌، نمایشگاه و جشنواره ‌های ملی‌، منطقه ‌ای و بین‌المللی با محوریت معرفی نماد ها و الگو های پارچه و لباس ایرانی – اسلامی برگزار نماید.

ماده 4 قانون ساماندهی مد و لباس به منظور تسهیل نحوه دریافت نشان شیما ذکر می کند که: طرح ها و الگو های تولید شده پارچه و لباس مبتنی بر نماد های ایرانی-اسلامی مشمول حمایت قانونی حقوق مؤلفان و مصنفان و کانون ثبت اختراعات و مالکیت صنعتی خواهد بود.

ماده 5 قانون ساماندهی مد و لباس در راستای نحوه دریافت نشان شیما توضیح می دهد که: وزارت بازرگانی مکلف است برای دسترسی عمومی و حمایت از تولید و فروش پارچه‌ ها و پوشاک منطبق با الگو های ایرانی – اسلامی‌، نمایشگاه های عرضه فصلی مد لباس و پوشاک برگزار نماید.

ماده 6 قانون ساماندهی مد و لباس برای آشنایی بیشتر با نحوه دریافت نشان شیما تاکید می کند که: وزارت بازرگانی مکلف است برای حمایت از تولیدات داخلی با رعایت قانون مقررات صادرات و واردات مصوب سال 1372 و اصلاحات بعدی آن‌، عوارض گمرکی‌، بر واردات تجاری پوشاک و پارچه‌ های خارجی وضع نماید به نحوی که امکان رقابت برای تولیدکنندگان داخلی فراهم گردد.

ماده 7 قانون ساماندهی مد و لباس به منظور تسهیل در نحوه دریافت نشان شیما اشاره دارد که: وزارتخانه ‌های تعاون، کار و امور اجتماعی و صنایع و معادن مکلفند در تأسیس تعاونی‌، اعطاء ‌مجوز فعالیت و استفاده از تسهیلات دولتی‌، طراحان و تولیدکنندگان پارچه و لباس مبتنی بر الگو های ایرانی – اسلامی را در اولویت قرار دهند.

تبصره – تعیین شرایط استفاده از تسهیلات و مزایای دولتی و مشمولان آن به عهده کارگروه (کمیته) یاد شده در ماده (1) این قانون خواهد بود.

تبصره – بانک ها ملزم هستند که در اعطاء تسهیلات بانکی و وام های خوداشتغالی‌ متقاضیان فوق را در اولویت قرار دهند.

شناسه فعالیت شیما

ماده 8 قانون ساماندهی مد و لباس در راستای نحوه دریافت نشان شیما توضیح می دهد که: وزارت بازرگانی موظف است تمهیدات و اقدامات حمایتی لازم را برای تشکیل و تقویت صنف طراحان لباس اعمال نماید.

ماده 9 قانون ساماندهی مد و لباس به منظور نحوه دریافت نشان شیما تاکید می کند که: کلیه دستگاه های‌ دولتی مکلفند از بودجه ‌سنواتی ردیف های خدماتی‌‌رفاهی خود،‌ جهت تشویق تقاضای پارچه و لباس منطبق با الگو های ایرانی–اسلامی تسهیلات خرید پارچه و لباس های مذکور را در اختیار کارکنان خود قرار دهند.

ماده 10 قانون ساماندهی مد و لباس در راستای نحوه دریافت نشان شیما تاکید دارد که: وزارتخانه ‌های علوم، تحقیقات و فناوری و فرهنگ و ارشاد اسلامی موظفند نسبت به حمایت و پشتیبانی از تحقیقات و رساله‌ های تخصصی مشمول این قانون اقدام لازم به‌عمل آورند.

ماده 11 قانون ساماندهی مد و لباس برای نحوه دریافت نشان شیما توضیح می دهد که: آئین ‌نامه اجرائی این قانون ظرف مدت سه ماه توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری سایر دستگاه ها و نهاد های ذی ‌ربط تهیه و به ‌تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.»

سامانه ایران مد

ثبت نام در سامانه ایران مد

در سال های اخیر مانند تولید کنندگانی که اقدام به دریافت لیبل اصالت نموده اند،  طراحان بسیاری اقدام به دریافت شناسه فعالیت شیما کرده اند. این افراد برای دریافت شناسه فعالیت شیما به سامانه ایران مد مراجعه و مراحل ثبت نام و ثبت اثر را طی کرده اند. در ادامه در مورد نحوه دریافت نشان شیما و مراجعه به سامانه ایران مد توضیحاتی ارائه خواهیم داد. در واقع سامانه ایران مد به نام سامانه شیما نیز شناخته می شود که بسیاری از طراحان برای ثبت آثار خود به آن مراجعه می کنند. در نظر داشته باشید که این حق مالکیت معنوی در سال های مختلف متفاوت است و به میزان فعالیت طراحان مطابق با ماده های قانونی ساماندهی کارگروه مد و لباس بستگی دارد. برای مثال در 5 ماهه اول سال 1400 به میزان 1950 طرح هنری موفق به اخذ شناسه فعالیت شیما شده اند. در واقع باید گفت نشان شیما یک حق مالکیت معنوی است که برای پدیدآورنده اثر در نظر گرفته می شود.

لباس ایرانی و اسلامی

مراحل نحوه دریافت نشان شیما

اما شاید با خود فکر کنید که چگونه می توانید برای اثر هنری خود شناسه فعالیت شیما دریافت کنید. در مورد نحوه دریافت نشان شیما باید چندین مرحله را گام به گام انجام دهید تا پس از بررسی در بخش داوری، موفق به اخذ نشان شیما شوید. مراحل نحوه دریافت نشان شیما به صورت زیر است:

مرحله اول نحوه دریافت نشان شیما: در مرحله اول از دریافت شناسه فعالیت شیما شما به عنوان درخواست کننده نشان شیما، باید شماره تماس و ایمیل خود را با دقت وارد نمایید. برای اطلاع رسانی های بعدی در مورد دریافت شناسه فعالیت شیما نیاز است که این اطلاعات را به درستی وارد کنید.

مرحله دوم از نحوه دریافت نشان شیما: در گام دوم شما نیاز به عکس خود و تصاویر مدارک شناسایی مانند کارت ملی و شناسنامه دارید. البته برای آقایان باید تصویر کارت پایان خدمت و یا معافیت از خدمت نیز بارگذاری شود. در نظر داشته باشید که تصاویر فوق الذکر همگی باید در فرمت های JPG،، GIF یا PNG در سامانه ایران مد بارگذاری شوند. حداکثر حجم تصاویر مورد نیاز برای بارگذاری در سامانه باید به 500 کیلوبایت برسد. از طرفی شرکت ها و برند ها باید عکس روزنامه رسمی تاسیس شرکت یا برند را همراه با آخرین تغییراتی که داشته اند در سامانه بارگذاری کنند. در نظر داشته باشید که حداکثر حجم فایل مورد نظر نباید از 2 مگابایت بیشتر باشد و همچنین این فایل فقط قابلیت بارگذاری به صورت فایل PDF را دارد.

مرحله سوم نحوه دریافت نشان شیما: در این مرحله اگر شما دو مرحله پیشین را به درستی انجام داده باشید، یک شماره پیگیری 8 رقمی برای شما از سامانه ایران مد صادر می شود. این کد پیگیری 8 رقمی از طریق مسیر های ارتباطی که در داخل سامانه ثبت کرده اید برای شما ارسال می شود. اصولا این کد از طریق پیامک و یا ایمیل برای شما ارسال می گردد. در نظر داشته باشید که کد پیگیری را نباید گم کنید، زیرا امکان صدور مجدد آن وجود ندارد. اگر کد پیگیری خود را گم کنید باید درخواست شناسه فعالیت شیما را از ابتدا در سامانه ثبت کنید. این مورد طبق آیین نامه های تنظیمی از طرف مراجع ذی ربط تعیین شده است.

شناسه شیما

مرحله چهارم نحوه دریافت نشان شیما: ممکن است زمان بررسی طرح شما برای دریافت نشان شیما طولانی مدت شود. برای این امر شما می توانید به سامانه ایران مد مراجعه کنید و با توجه به کد پیگیری وضعیت نشان شیما را بررسی نمایید. البته برای پیگیری اینکه طرح شما در چه مرحله ای قرار دارد، باید اطلاعات زیر را داشته باشید:

  • شماره ملی شخص حقیقی یا شناسه ملی اشخاص حقوقی
  • شماره همراه که در سامانه ایران مد ثبت شده است
  • کد پیگیری 8 رقمی که در مرحله سوم ثبت نام دریافت کرده اید.

اما وضعیت رسیدگی از طریق راه های ارتباطی مانند پست الکترونیکی و یا سامانه پیامکی به شما اطلاع داده خواهد شد.

مرحله پنجم نحوه دریافت نشان شیما: در این مرحله دقت داشته باشید که تمامی اطلاعات را به درستی وارد کرده اید و سپس آن را ثبت نهایی کنید. فراموش نکنید که بارگذاری مدارک باید به درستی انجام شود. این موارد از این جهت حائز اهمیت هستند که در سامانه امکان ویرایش وجود ندارد و به همین دلیل باید در این مورد اطمینان حاصل کرد.

مرحله ششم نحوه دریافت نشان شیما: در این مرحله شما باید اثر طراحی شده خود را به دبیرخانه بنیاد ملی مد و لباس ارسال نمایید. در این مورد با توجه به اطلاعات ثبت شده در سامانه ایران مد و همچنین ارسال آثار شما، طرح به بخش داوری می رسد. در نظر داشته باشید که ارسال طرح منوط به ثبت موفق در سامانه است.

مرحله هفتم نحوه دریافت نشان شیما: زمانی که می خواهید درخواست خود را در سامانه ایران مد ثبت کنید باید یک تصویر واضح از طرح خود داشته باشید و باید آن را در فرمت های JPG، GIF یا PNG بارگذاری کنید. در نظر داشته باشید که حداکثر حجم تصویر طرح باید 500 کیلو بایت باشد که به راحتی در داخل سامانه بارگذاری شود.

دریافت نشان شیما

سبک ایرانی و اسلامی برای دریافت شناسه فعالیت شیما

برای نحوه دریافت نشان شیما می توانید راهنمای ثبت آثار در سامانه ایران مد را مطالعه کنید. در نظر داشته باشید که شناسه فعالیت شیما دارای مزایایی است که هر فرد با اخذ این شناسه می تواند از مزایای آن بهره مند شود. در ادامه در مورد مزایای اخذ شناسه فعالیت شیما توضیحاتی ارائه خواهیم داد. البته در نظر داشته باشید که افرادی که موفق به اخذ شناسه فعالیت شیما برای طرح های خود می شوند، باید مواردی را نیز رعایت کنند. در واقع شناسه فعالیت شیما اصولا برای لباس هایی تعریف شده است که سبک پوشش ایرانی – اسلامی را ترویج می کنند. سبک پوششی که اصالت دارد و برگرفته از فرهنگ بومی و مذهبی یک مرز و بوم است. به همین منظور نشان شیما به طرح هایی تعلق می گیرد که در طراحی و دوخت آن ها این نکته مد نظر قرار گرفته باشد. در واقع باید گفت این موضوع یک رکن اساسی برای اخذ نشان شیما است.

طرح های مطابق با کمیسیون ماده 4 نشان شیما می گیرند

شناسه فعالیت شیما در طول سال می تواند به ده ها هزار و یا حتی صد ها هزار طرح اصیل تعلق بگیرد. در واقع محدودیتی در این قضیه وجود ندارد و هر تعداد طرح مناسب با شاخص های داوری به این بخش معرفی شوند و مورد تایید باشند، می توانند این نشان را اخذ کنند. در نظر داشته باشید که آثاری منطبق بر کمیسیون ماده 4 شایستگی دریافت شناسه فعالیت شیما را دارند. اما در مورد اعطای نشان شیما به طرح های مختلف باید گفت که علاوه بر خلاقیت و نوآوری در طراحی یک لباس و حتی کیف و کفش، راحت بودن آن نیز یک ملاک و معیار اساسی است. در نظر داشته باشید که احساس راحتی در لباس یکی از شاخص های مهم برای خرید افراد است. البته این موضوع در مورد سبک پوشش و یا انواع لباس های مختلف با هم متفاوت است. اما متناسب با محیطی که طرح قرار است مورد استفاده قرار بگیرد، باید راحتی را ملاک قرار داد.

لباس سنتی

کاربردی بودن لباس در اخذ نشان شیما مهم است

بسیاری از افراد لباس ها را به دلیل کاربردی بودن آن ها در مکان های مختلف و موقعیت های متفاوت انتخاب می کنند. با توجه به فرهنگ پوشش در هر جامعه باید این موضوع را لحاظ کرد. در مورد اعطای شناسه فعالیت شیما نیز این موضوع مورد اهمیت قرار گرفته است. در نظر داشته باشید هر لباسی که طراحی می شود باید برای یک موقعیت تعریف شود. برخی لباس ها در جامعه ما تعریف مشخصی ندارند، اما برخی دیگر بسیار پرکاربرد محسوب می شوند. برای مثال مانتو ها از جمله لباس هایی هستند که در طبقه بندی لباس بانوان قرار می گیرند و انواع بسیار متنوعی دارند. از جمله می توان به مانتو های مجلسی، نیمه مجلسی، کژوال، اسپرت، اداری و رسمی و … اشاره کرد. هر کدام از این مانتو ها برای یک محیط کاربرد دارند که با توجه به فاکتور های از پیش مشخص شده ای تعریف شده اند. در واقع کاربردی بودن لباس به موقعیت های مختلف بستگی دارد.

متناسب بودن جنس و رنگ پارچه برای اخذ شناسه فعالیت شیما

مناسب بودن یک لباس از نظر نوع جنس پارچه و رنگ آن می تواند از جمله مواردی باشد که برای اخذ شناسه فعالیت شیما باید آن را مد نظر قرار داد. رنگ ها می توانند برگرفته از فرهنگ غالب یک جامعه باشند و یا از یک فرهنگ بومی ناشی شوند. در نظر داشته باشید که تناسب میان رنگ و جنس پارچه در دوخت لباس بسیار تاثیرگذار است. از نظر طراحی دوخت نیز برخی رنگ ها برای بعضی پارچه ها مناسب نیستند. البته ظرافت طراحی و دوخت اهمیت بالایی دارد و می تواند نظر داوران را برای اخذ شناسه فعالیت شیما به خود جلب کند. باید گفت هر چه میزان ظرافت دوخت بالاتر باشد، لباس عیوب اندامی را بیشتر پوشش می دهد و جلوه زیباتری خواهد داشت. شاید بتوان گفت که ظرافت و تمیزی دوخت موردی است که از مدل اهمیت بیشتری دارد.

فرهنگ ایرانی و اسلامی

مزایای شناسه فعالیت شیما

اما همانطور که اشاره شد فرهنگ ایرانی و اسلامی باید در طراحی آثار معرفی شده به دبیرخانه شناسه یکپارچه مد و لباس جلوه گر باشد. استفاده از طرح و نقش های اصیل ایرانی و اسلیمی در طراحی آثار می تواند نظر بخش داوری این نشان را به خود جلب کند. این مورد در کنار طراحی خلاقانه می تواند از برتری های اثر شما نسبت به سایر آثار باشد. در نظر داشته باشید که در کارگروه ساماندهی لباس این مورد نیز از جمله موارد و شاخص های مهم محسوب می شود. در واقع باید گفت فردی که در طراحی آثار خود خلاقیت و ایده پردازی را در کنار فرهنگ ایرانی و اسلامی به عنوان شاخص قرار می دهد، می تواند به اخذ شناسه فعالیت شیما اقدام نماید. شناسه ای که در واقع از اعتبار بسیاری برخوردار است و همانطور که پیش تر نیز اشاره شد، می تواند مزایایی برای صاحب اثر به دنبال داشته باشد.

اما اگر شما نحوه دریافت شناسه فعالیت شیما را به راحتی پشت سر بگذارید و موفق به اخذ آن شوید، می توانید از مزایای زیر بهره مند گردید.

  • با اخذ شناسه فعالیت شیما شما می توانید برای افتتاح و راه اندازی یک خانه مد و لباس مجوز دریافت کنید.
  • شما به عنوان یک طراح و یا صاحب اثر می توانید رویداد های مد و لباس را در سطوح مختلف برگزار نمایید.
  • اگر شناسه فعالیت شیما را اخذ کنید، می توانید برای اخذ مجوز در راستای راه اندازی موسسه های تک منظوره اقدامات لازم را انجام دهید.
  • با دریافت نشان شیما شما می توانید از تسهیلاتی که برای حمایت از هنرمندان تعریف شده است، بهره مند گردید.
  • اگر شما موفق به اخذ شناسه فعالیت شیما شوید، اولویت حضور در جشنواره های ملی و بین المللی را پیدا می کنید.
  • اگر شناسه فعالیت شیما را دریافت نمایید، در لیست معرفی جشنواره های متنوع در اولویت قرار می گیرید.
  • یکی از مهمترین مزایایی که می توان پس از اخذ شناسه فعالیت شیما به آن دست یافت، مالکیت معنوی در حوزه پوشاک است. در واقع در این مورد شما هم دارای حق مالکیت معنوی و هم دارای حق کپی رایت در حوزه مد و پوشاک خواهید بود.
  • پس از اخذ شناسه فعالیت شیما به اداره ثبت شرکت و ثبت برند ها معرفی می شوید. این مورد می تواند در گسترش حوزه فعالیت شما بسیار موثر باشد.

طراحان مد و پوشاک

نشان شیما یک اعتبار شغلی است

موارد فوق الذکر تنها چند نمونه از مزایای اخذ شناسه فعالیت شیما هستند که شما می توانید پس از دریافت نشان شیما از آن ها بهره مند شوید. در نظر داشته باشید که این شناسه فعالیت به منزله یک اعتبار کاری و شغلی نیز محسوب می شود که شما می توانید برای توسعه کسب و کار خود در این حوزه از آن استفاده کنید. فراموش نکنید نحوه دریافت نشان شیما دارای مراحلی است که اگر به درستی طی شوند و اثر شما دارای شاخص های تعیین شده باشند، موفق به اخذ نشان شیما می شود. فاکتور های دریافت شناسه فعالیت شیما شاید در واقع به نوعی عوامل محدود کننده محسوب شوند اما می توانند در خلق یک اثر هنری بدیع و فاخر به شما کمک بسیاری کنند. در نتیجه بهتر است که این موارد را به صورت جدی در طراحی اثر هنری خود مد نظر قرار دهید. در ادامه به نحوه امتیاز گیری یک اثر هنری در بخش داوری سامانه شیما خواهیم پرداخت.

امتیاز دهی در اخذ نشان شیما

توجه داشته باشید که پس از ثبت نام در سامانه شیما یا همان سامانه ایران مد، اگر تمامی موارد ذکر شده در مراحل ثبت نام را به درستی انجام داده باشید، باید اثر خود را به دبیرخانه ارسال کنید. در بخش داوری کاربرگ هایی تنظیم شده است. داوران بر اساس موارد تعیین شده در این کاربرگ ها به آثار مختلف امتیاز می دهند. در واقع باید گفت این امتیاز دهی از 100 نمره است. هر اثری که بتواند بالاتر از 55 امتیاز کسب کند در واقع موفق به اخذ شناسه فعالیت شیما می شود. کاربرگ ها در مورد شاخص های یک لباس ایرانی – اسلامی طراحی شده اند که در مورد جزئیات یک اثر امتیازبندی می شوند. البته همانطور که گفته شد این آثار می توانند علاوه بر لباس شامل کیف و کفش و حتی زیور آلات باشند. این موارد می توانند در سبک های رسمی و مجلسی و یا طرح های سنتی به بخش داوری معرفی شوند.

طرح های اصیل

بیمه هنرمندان

اما شاید با خود فکر کنید که اگر شما تنها یک طراح لباس هستید و برای مجموعه های مختلف این کار را انجام می دهید؛ شناسه فعالیت شیما برای شما چه مزیتی دارد؟ امروزه مجموعه های فعال در حوزه مد و پوشاک به دنبال طراحان توانمندی هستند که بتوانند آثار جدیدی به بازار مشتریان عرضه کنند. در واقع طرحی که شاید بتواند معرف برند شما شود و حتی در بازار رقابتی شما را از سایر رقبا جلوتر ببرد. فارغ التحصیلان در رشته های مرتبط می توانند با اخذ شناسه فعالیت شیما در بازار کار موقعیت های شغلی بهتری داشته باشند. این شناسه در واقع نوعی مهر تایید بر آثار طراحان و هنرمندانی است که نشان می دهد یک طرح دارای شاخص های بسیاری است که موفق به اخذ این نشان شده است. از طرفی با دارا بودن شناسه فعالیت شیما برای طرح های مختلف، این افراد می توانند از بیمه تامین اجتماعی هنرمندان بهره مند شوند.

بیمه هنرمندان

دو مرحله ارزشیابی آثار

برای نحوه دریافت نشان شیما باید طرح شما دو مرحله را پشت سر بگذارد. در نظر داشته باشید که داوری برای طرح های مختلف در دو مرحله انجام می شود و نشان می دهد که آیا طرح شایستگی اخذ نشان شیما را دارد یا خیر؟ دو مرحله زیر را در نظر داشته باشید.

  • اثر شما در دبیرخانه ارزشیابی آثار مورد ارزیابی قرار می گیرد. در نظر داشته باشید که در این مرحله پس از ثبت نام طراح در سامانه و ارسال اثر انجام می شود. در واقع باید گفت زمانی که طراح ثبت نام خود را در سامانه ایران مد تکمیل و کد پیگیری 8 رقمی دریافت می کند، مدارک مورد نیاز نیز باید به دبیرخانه ارسال شوند. دبیرخانه ارزشیابی آثار در این راستا به منظور اعطای شناسه فعالیت شیما اقداماتی به صورت زیر انجام می دهد:
  • تصاویر مدارک با اصل آن ها که توسط طراح در سامانه بارگذاری و به دبیرخانه ارسال شده است، انجام می گیرد. در واقع تمامی مدارک ارسال شده به دبیرخانه باید مورد بررسی قرار بگیرند.
  • سوابق فردی طراح اثر بررسی می شود. عضویت طراح در بانک اطلاعاتی مورد بررسی قرار می گیرد. از طرفی طراح باید دارای کارت صلاحیت باشد که این مدرک نیز باید تایید شود.
  • یکی دیگر از مواردی که در دبیرخانه مورد بررسی قرار می گیرد سوابق فنی و مهارتی طراح است. آیا طراح مهارت و همچنین تجربه کافی در حوزه مورد نظر را دارد.
  • مهمترین بخش بررسی اثر ارائه شده به دبیرخانه مبحث مربوط به کپی رایت است. اثری که به دبیرخانه به منظور اخذ شناسه فعالیت شیما ارسال می شود، باید منحصر به فرد باشد. کپی بودن طرح به صورت کامل و یا حتی بخشی از آن کاملا خلاف دستور العمل های تعیین شده است.
  • پس از اینکه اثر طراح نکات ذکر شده در بند یک را دارا باشد، طرح در کمیسیون ارائه می شود. قرار گرفتن طرح در کمیسیون منوط به ضوابط قانونی است و همچنین این موضوع باید به ترتیب انجام گیرد. در این کمیسیون ارزشیابی آثار انجام می شود و اعطای شناسه فعالیت شیما به طرح های مورد تایید انجام می گیرد. در نظر داشته باشید که امتیازدهی طبق ضوابط و دستورالعمل های تعیین شده انجام می شود. نتایج نهایی کمیسیون ارزیابی آثار مجددا به دبیرخانه ارسال می گردد و دبیرخانه نتیجه نهایی را به متقاضیان اعلام می کند. پس از پذیرفته شدن طرح، کد مربوطه صادر می شود. در واقع طراحان و صاحبان اثری که طرح های آن ها پذیرفته شده است، باید برای دریافت کد و همچنین طرحی که ارسال کرده اند به دبیرخانه مراجعه نمایند. پس از یک ماه در صورت عدم مراجعه متقاضی کد مربوطه باطل خواهد شد.

صدور نشان شیما

افرادی که بیش از 30 اثر دارای نشان شیما دارند

در این راستا برای طراحان و خانه های مد که بیشتر از 30 طرح دارای شناسه فعالیت شیما دارند، تبصره ای به شرح زیر در نظر گرفته شده است. این تبصره توضیح می دهد که: «علاوه بر دو مورد فوق باید گفت که بررسی و ارزیابی و به دنبال آن اعطای نشان شیما به صورت غیرمتمرکز برای مجموعه، موسسات و مراکز و همچنین خانه های مد که بیشتر از 30 طرح جدید در راستای اخذ نشان شیما داشته باشند، زمانی که درخواست کتبی خود را به کارگروه ساماندهی مد و لباس ارسال نمایند، پس از تایید موافقت دبیر کارگروه اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.»

شناسنامه طراحی محصول چیست؟

هر لباسی که طراحی می شود در واقع دارای اطلاعاتی است که در شناسنامه طراحی لباس ساماندهی شده است. شناسنامه طراحی لباس در مورد یک لباس توضیحات کامل و جامعی ارائه می کند که می توان موارد زیر را نام برد:

  • عکس لباس
  • نام و کد لباس
  • رنگ لباس
  • تاریخ تولید لباس
  • قیمت نهایی فروش لباس
  • کشور تولید کننده لباس
  • جنس لباس
  • و …

این موارد از جمله نکاتی هستند که در یک شناسنامه طراحی لباس قید می شوند. به صورت کلی باید گفت یک شناسنامه لباس مانند لیبل اصالت دارای جزئیاتی است که می تواند شما را در انتخاب آن کمک کند. لباس هایی که برای اخذ شناسه فعالیت شیما به بخش داوری معرفی می شوند باید دارای شناسنامه طراحی لباس باشند.

شناسنامه طراحی لباس

فهرست

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *